E-mail: info@analysebusiness.nl Telefoon: 085 7600 415

De impact van het ontwikkelen van software op uw processen

Het ontwikkelen van software is al lang niet mee zo ingewikkeld als vroeger. Daardoor zijn er veel (commerciële) mogelijkheden ontstaan. Dat is ook zien aan grote hoeveelheid nieuwe software oplossingen (o.a. apps, portals) die als paddenstoelen uit de grond schieten. Door publicatie op internet, de app- of playstore of op interne bedrijfsnetwerken zijn deze oplossingen goed toegankelijk. Wat hierbij door ondernemers helaas vaak wordt vergeten is dat de ontwikkeling of aanschaf van software niet een doel op zich is, maar een middel om iets te veranderen. Verandering is vaak goed voor de continuïteit van uw organisatie, maar een verandering heeft altijd impact op uw medewerkers , organisatie, klanten etc.

Denk dus voor u begint aan een software ontwikkelingsproject aan:
- de noodzaak van het ontwikkelen van software;
- de kosten en baten van de software ontwikkeling;
- de impact op uw bedrijfsprocessen;
- de impact op uw medewerkers;
- de impact op uw bedrijfsmodel/strategie;
- de impact op uw klanten.

Door vooraf na te denken over bovenstaande onderwerpen kunt u in het voortraject al een inschatting maken van de risico’s die de software ontwikkeling voor u met zich meebrengt.

Komt u tot de conclusie dat u uw idee niet kunt realiseren, kijk dan naar eventuele alternatieven. Indien er geen goede alternatieven zijn, voer het project – vooralsnog – niet uit. U hebt dan tijd besteed aan iets dat er niet komt, maar u heeft geen grote of zelfs onverantwoorde risico’s genomen.

Wat te doen als het idee wel kan worden gerealiseerd?

Denk dan nog eens goed na over de voor- en nadelen van de impact van het project en bepaal uw strategie voor zowel de software ontwikkeling alsmede de impact op uw organisatie. Hierna begint het echte werk: het bepalen van uw informatiebehoefte, functionaliteiten en dergelijke en natuurlijk het vraagstuk hoe u de software implementeert in uw organisatie. Een goede voorbereiding is ook in software ontwikkeling het halve werk.

Ik wens u veel succes met de optimalisatie van uw organisatie!

Rolf Grouve
bc. (R.G.) Rolf Grouve MBA RI is directeur van Analyse Business Consultants.

Analyse Business Consultants is dé onafhankelijke partner voor het analyseren van strategische problemen op het punt waar strategie, beleid en ICT samenkomen. Analyse Business Consultants verkoopt geen ICT-producten maar adviseert klanten door gericht naar de klant te luisteren, met de klant te klankborden en alleen de informatie te bestuderen die relevant is. Hierdoor kan Analyse Business Consultants met de klant werken aan de oplossing die het beste past bij de specifieke situatie van de klant.

Contactformulier

Contact

Post- & bezoekadres:
Oude Apeldoornseweg 41-45
7333 NR Apeldoorn

Telefoon:
085 7600 415

E-mail / Website:
info@analysebusiness.nl
www.analysebusiness.nl

© 2015 - Analyse Business Consultants - Realisatie